ABBA veltījuma grupa — ARRIVAL From Sweden

Kurp.es
Kurp.es
Published in
3 min readDec 27, 2019

--

Iedziļinoties konkrētajā tirgū, top skaidrs, ka teju katrai klasiskajai grupai ir sava veltījuma grupa. No šī, protams, nav izbēgusi arī ABBA. Tomēr ņemot vērā, ka oriģinālie grupas biedri ir minējuši, ka ne par kādu summu negrasās vēlreiz apvienoties, tad kā patiesiem mūzikas mīlētājiem, ir svarīgi meklēt nākošo labāko un šajā gadījumā, tas būs ARRIVAL From Sweden ar šovu “The Music of ABBA”. Tieši viņu šovu būs iespēja dzirdēt pirms 2019. gads būs izskanējis — 29. decembra vakarā, Arēnā Rīga.

ARRIVAL From Sweden tapšana

Šī apvienība bija bērnības sapnis dziedātājai Vikijai Zaterbergai (Vicky Zatterberg), kad 6 gadu vecumā viņa pirmo reizi piedzīvoja ABBA koncertu dzīvajā izpildījumā. No tā brīža, Agneta Faltskoga (Agnetha Fältskog) kļuva par viņas elku un viss, ko Vikija vēlējās, bija iespējami vairāk līdzināties savam elkam.

Pašai ABBA kļūstot populārākai, jau visa grupa ieņēma nozīmīgu lomu Vikijas dzīvē, kā rezultātā viņa jau no bērnības pievērsās mūzikai. Savu pirmo veltījuma šovu viņa izveidoja jau skolas laikā, 1976. gadā, kas arī lika viņai skaidri saprast to, ko viņa vēlas no savas nākotnes.

Tālākos gados viņa aktīvi pievērsās dziedāšanas un skatuves mākslas mācībām, paralēli iegaumējot katras ABBA dziesmas vārdus. Tomēr visspēcīgākais dzinums nāca ar Vikijas mammas nāvi. Viņas mamma bija operdziedātāja, kurai balss problēmu dēļ nācās skatuvi pamest. Mamma bija Vikijas lielākais atbalsts un, kad vēzis viņu noveda līdz nāves gultai, tas bija moments, kad Vikija solīja sasniegt skatuves spožumu par viņām abām.

Ar dažādiem līkločiem tas ir tieši tas, ko Vikija beidzot izdarīja 34 gadu vecumā, 1995. gadā. Pēc neveiksmīga mēģinājuma iekļūt Bjorna Ulvaeusa (Björn Ulvaeus) un Benija Andersona (Benny Andersson) veidotā mūziklā “Kristina från Duvemåla”. Viņa saprata, ka ir laiks apzvanīt savus draugus, mūziķus un beidzot pievērsties sava bērnības sapņa īstenošanai.

Kopš apvienības izveides tā ir paspējusi uzstāties vairāk kā 60 valstīs un spēlēt kopā ar vismaz 70 dažādiem simfoniskajiem orķestriem. Papildu tam, apvienība ir saņēmusi atzinību no oriģinālajiem ABBA biedriem un līdz ar ko arī unikālu iespēju ierakstīt iepriekš neizlaistu dziesmu “Just a Notion”.

Apvienība sastāv no 11 mūziķiem, kuru starpā, atsevišķos šovos, uzstājas arī oriģinālie mūziķi no ABBA. Ne velti viņu šovs ir atzīts kā labākais ABBA veltījuma šovs, kuru mūsdienās ir iespējams piedzīvot.

Labākais, pieejamais ABBA šovs pasaulē

Jau kopš apvienība tika izveidota, tā uzreiz ieguva atpazīstamību, ne tikai Zviedrijā, bet visā pasaulē. Viņi šovus ir atstrādājuši līdz galējībai, kur klausītājiem ir grūti noteikt, ka tā patiešām nav oriģinālā ABBA, kura atrodas viņu priekšā.

Viss, protams, ir detaļās. Lai panāktu iespējami lielāko autentiskumu, apvienības veidotāji pavadīja ilgu laiku pētot ABBA koncertu ierakstus un iegaumējot deju soļus. Paralēli deju soļiem un mūzikai, apvienībai arī izdevās izveidot sadarbību ar ABBA tērpu dizaineri Ovi Sandstromu (Owe Sandström) par autenstisku tērpu izveidi arī ARRIVAL From Sweden vajadzībām. Pat šovi sākas ar tām pašām helikoptera nolaišanās skaņām, kādas bija dzirdamas ABBA 1977. gada koncertu tūrē.

Apvienojot visas šīs svarīgās detaļas, apvienībai ir izdevies izceļot visu pasauli, uzstājoties vietās, kur viņus ir cildinājuši tikpat ļoti, kā tas būtu ticis darīts, ja ierastos pati ABBA. Viņu šovi teju vienmēr ir izpārdoti, pat tādās leģendārās vietās kā “Red Rocks Park and Amphitheatre”, Kolorādo, ASV.

Ja vēlaties sagaidīt Jauno Gadu uz līksmas nots un paralēli baudīt mūziku no vienas no pasaulē lieliskākajām grupām, tad šis šovs ir kaut kas obligāts. Tā būs bauda ne tikai ausīm, bet arīdzan acīm un visam ķermenim. Tāpēc kārtīgi izkustēties un tādā veidā atvadīties no 2019. gada ir jādodas 29. decembrī uz Arēnu Rīga, lai piedzīvotu ARRIVAL From Sweden šovu “The Music of ABBA”.

Rakstu sagatavoja: Pauls Siliņš

--

--